Brisalci za avto

Med osnovnimi pogoji za varno in udobno vožnjo so zagotovo tudi kvalitetni brisalci za avto, ki zagotavljajo čisto prednje in zadnje vetrobransko steklo. Gre za res zelo pomemben element, na katerega mora biti skrbni voznik ves čas pozoren. Brisalci za avto skrbijo za jasen pogled naprej in nazaj, za čim popolnejšo vidljivost in s tem za varno vožnjo tudi v slabših pogojih, kot so različne vremenske neprilike. Dež in sneg pri nas nista nič nenavadnega in nakup kakovostnih brisalcev za avto je naravnost nujen – da se boste med vožnjo počutili varno in ravno prav sproščeno. In da boste ves čas dobro videli, kaj se v vaši okolici dogaja.

brisalci za avto

Brisalci za avto so pogosto v uporabi več let, zato naj vam ne bo težko kupiti tistih najboljših, ki jih trenutno lahko dobite. Seveda pa kar vsak primerek ne bo dober, zato boste ob nakupu novega izbrali takšnega, ki je enak oziroma kar najboljši približek brisalca, ki ga je imel vaš avtomobil spočetka. Tu bodite pozorni na najboljše ujemanje med brisalcem in priključkom, saj lahko neprava višina nastavka brisalca povzroči občutno slabše brisanje vetrobranskega stekla. Verjemite, da se vam bo pravilna izbira brisalcev dobro obrestovala. Če ne veste, kateri brisalci za avto so za vas najboljši, vam lahko pomagamo mi.

Naša ponudba

Metlice brisalcev

Izberite najkvalitetnejše metlice za brisalce po merah vašega avtomobila in vaših željah, ki bodo skrbele za brezhibno čisto vetrobransko steklo.

silikonski brisalci

Silikonski brisalci

Brisalci za avto so izdelani iz trpežnega silikona, ki je še bolj odporen na najrazličnejše vremenske vplive in UV-svetlobo.

zamenjava brisalcev

Zamenjava metlic

Odslužene metlice brisalcev odstranimo in na vaš avtomobil namestimo nove. To naredimo hitro in zanesljivo, brez odvečnih vprašanj.


Zakaj je kakovost brisalcev tako zelo pomembna?

Kakovost brisalcev za avto je zagotovo prvi in najpomembnejši pogoj, ki ga upoštevamo pri nakupu. Vidljivost med vožnjo, pa naj bo ta ob sončnem dnevu, sredi noči ali pa v najhujšem snežnem metežu, je ključnega pomena za varnost nas in naših najbližjih, zato naj se na vašem avtomobilu res znajdejo le tisti brisalci za avto, ki izstopajo po kvaliteti. Najpomembneje je, da na vetrobranskem steklu ne puščajo nikakršnih sledi, pa naj bo to umazanija ali vodne kapljice. Površino morajo obrisati popolnoma, v obe smeri in v vseh vremenskih pogojih. Kakovostni brisalci delujejo tiho in so učinkoviti tudi med nekoliko hitrejšo vožnjo. Zavedati se morate, da skupaj z brisalci kupujete tudi prispevek k temu, da se boste po vsaki vožnji varno vrnili domov.

avto brisalci

Trpežnost in obstojnost brisalcev

Sodobni brisalci za avto so izdelani iz kakovostnih materialov, ki zdržijo velika temperaturna nihanja in so odporni na vlago, sončne žarke, ozon ipd. Trpežnost je pomemben dejavnik pri izbiri brisalcev, ki so sestavljeni iz metlice, pritrditvenega sistema in mehanizma, ki brisalce poganja. Ko se brisalci obrabijo, vetrobranskega stekla ne čistijo več tako, kot bi ga morali, morda drsijo, preskakujejo, postanejo glasni … Kadar površine stekla ne očistijo več temeljito, je skrajni čas, da se brisalci za avto zamenjajo. Marsikdo pa pri tem zanemarja zadnje steklo, ki je za vidljivost prav tako pomembno kot prednje. Tudi zadnji brisalci za avto si zato zaslužijo vso pozornost, ki pa jo marsikdo nehote spregleda. Ne pozabite, da morate imeti med vožnjo oči tudi zadaj.

Brisalci za avto morajo biti kvalitetni, kar pomeni, da morajo svoje delo opravljati brezhibno, hkrati pa morajo imeti tudi primerno dolgo življenjsko dobo. To lahko s primernim ravnanjem sicer tudi podaljšamo, na primer tako, da redno čistimo vetrobranska stekla. To pomeni, da s stekla pogosto ročno odstranjujete listje, insekte, prah in umazanijo, večkrat ga tudi očistite s čistilom za steklo, medtem ko se brisalci za avto čistijo le z mehko in vlažno krpo. Tako bodo dlje obstojni, saj bi jih čiščenje z običajnim čistilom za steklo lahko poškodovalo. Brisalci za avto oziroma njihova metlica je namreč lahko prevlečena s posebno snovjo, tovrstna čistila pa jo lahko poškodujejo.

Kadar so nočne temperature zelo nizke, brisalce dvignite, da guma morda ne bi primrznila na steklo in se s tem poškodovala. Podobno naredite, kadar avtomobil dlje časa stoji na žgočem soncu. Če je vetrobransko steklo morebiti poškodovano, se lahko s tem trgajo tudi brisalci, zato redno opazujte, če je steklo celo – če ni, poškodbo sanirajte. Da bo vaše vetrobransko steklo ves čas primerno očiščeno, morate torej redno spremljati stanje brisalcev. Brisalce je treba zamenjati, kadar opazite katero od zgornjih napak. Že veste, kam se boste obrnili?


Pošljite nam povpraševanje

  Strinjam se, da se moji podatki uporabljajo in hranijo v skladu z GDPR

  Če vas zanimajo brisalci za avto, izpolnite obrazec na levi strani in oglasili se vam bomo takoj, ko bo to mogoče. Ne pozabite nam zaupati točen model vašega avtomobila in leto njegove izdelave, pozorni pa bodite tudi na to, da se levi in desni brisalec za avto lahko razlikujeta. Pošljite povpraševanje in si zagotovite kakovostne brisalce po ugodni ceni. Zaupajte nam, da bomo za vas izbrali tisto najboljše, torej kakovost in dolgo življenjsko dobo. Zaslužite si, da bo vaša vožnja vsak dan varna in udobna.

  Naši podatki:

  Naziv podjetja: ROSIL Alen Rožič s.p.

  Naslov podjetja: Bravničarjeva 9B, 1000 Ljubljana

  TELEFON: +386 (0)1 519-04-24

  GSM: +386 (0)40 777-677

  GSM: +386 (0)41 777-677

  E-MAIL: rosil@siol.net

  Pogosta vprašanja in odgovori

  1. Kdaj je čas, da se zamenjajo brisalci za avto?

   Kadar površine vetrobranskega stekla ne očistijo več temeljito, kadar puščajo sledi umazanije, vodnih kapljic, kadar začnejo drseti ali postanejo glasni.

  2. Na kaj moram pri nakupu brisalcev še posebej paziti?

   Zlasti na to, da kupite kakovostne brisalce! Tako boste lahko prepričani, da bo vaša vožnja še bolj varna in tudi udobna. Seveda pa morate izbrati prave glede na model avtomobila in letnico njegove izdelave, saj je na trgu malo morje različnih brisalcev.

  3. Katere prednosti imajo silikonski brisalci za avto?

   Zlasti to, da so še bolj odporni na najrazličnejše vremenske razmere in ultravijolično svetlobo.

  4. Kaj naj naredim, da bodo brisalci zdržali res dolgo?

   Vetrobransko steklo čistite tudi ročno, s tem boste z njega odstranili mrčes, umazanijo, listje … Brisalce v hudem mrazu in na vročem soncu dvignite od podlage.